Elérkeztem borkísérleteim utolsó ételéhez, amely talán nem a legolcsóbb, de minden rááldozott forintot megér. Hivatalosan talán előételnek illene nevezni, de akár egy könnyű vacsora is lehet, és soha nem hagyott cserben engem bármilyen kényes gyomrú, messziről jött vendégem…
A krumplipüré és a marhasült mindig verhetetlen páros marad. Valahogy nincs olyan ember (a vörös-húsevők között), aki ezt ne szeretné. És most csupa kedvességből ide sorolom azokat is, akik nem átallnak egy jófajta hátszínt „cipőtalpra” sütni...Márpedig ezeken a hideg,…
Egy barátomnál láttam először és azonnal beleszerettem. Természetesen nem kell ragaszkodnunk a pontos összetevőkhöz (ahogyan egyébként a többi receptnél sem). Gyakorlatilag mindent beleszórhatunk, ami a hűtőnkben található, de persze azért passzol a borhoz. Jól illenek bele a…
Kivel nem fordult még elő, hogy sütés közben (előtt, után) darabokra esett a díszes vacsorának szánt hal?! Ez néhány fagyasztott halra sajnos kifejezetten jellemző (pl. tőkehal). Előfordul, hogy már a kiolvasztásnál látni, hogy "ez bizony nem fog sikerülni". Egy ilyen alkalommal…
Az első étel, amit egy Spanyolországba utazó kipróbál, az a katalán kenyér és a spenótos sonka. Nem csoda, hiszen egy csodálatos és verhetetlen páros! Ha valakinek eddig ez kimaradt volna, annak most itt a lehetőség egy kis kalandozásra. A spanyolok nem az isteni fehérboraikról…
Imádom a túrógombócot, de azt történt velem, hogy elfelejtettem prézlibe forgatni, úgyhogy csak elraktam „meztelenül” őket a hűtőbe. Aztán másnap, amikor megkívántam a „meztelen testüket”, rájöttem, hogy fel kéne dobni egy kicsit a partit. Abban biztos voltam, hogy meg…
A hideg, téli estéken mindig visszasírom a nyári grillezések hangulatát. Egy valami kárpótol ilyenkor, mégpedig, hogy használhatom a régi, jól bevált tisztított vajat a marhahúsok sütéséhez. A főzőcske során az már persze teljesen természetes volt, hogy egy ilyen különleges…
Gyermekkoromban sosem ettem meg a nyulat, - bár édesapámnak voltak nyulai - én mindig túl aranyos állatnak tartottam ahhoz, hogy fogyasztható étel készüljön belőle. Apám gyakran kérdezte: „Akkor sem ennéd meg, ha „pirosaranyos” lenne?” Ma ez már nem jelent gondot számomra,…
Már alig vártam, hogy közzétehessem ezt a receptet, amelyhez hasonlók hallatán rendszerint az összes vaskalapos szakács felszisszen. Ezért sem neveztem pörköltnek, mert már annyiszor szaladtam neki röghöz kötött szakácsoknak, akik váltig állítják, hogy mi is a pörkölt…
Az örök aduász! Amikor nagyobb baráti társaság érkezik, és nem szeretném az egész napomat a konyhában tölteni, akkor mindig előhúzom a tarsolyból a kemencés csülök péknét (amit természetesen sütőben is elkészíthetünk, persze a végeredmény nem lesz pontosan ugyanaz, de egy…
Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.
Tudj meg többet a borokról!
Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!