Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Marharostélyos burgonyapürével

2012.12.22

A krumplipüré és a marhasült mindig verhetetlen páros marad. Valahogy nincs olyan ember (a vörös-húsevők között), aki ezt ne szeretné. És most csupa kedvességből ide sorolom azokat is, akik nem átallnak egy jófajta hátszínt „cipőtalpra” sütni...
Márpedig ezeken a hideg, téli estéken igencsak megmelengeti a szívem egy jó szelet marhahús, friss krumplipürével tálalva. Ez a recept pontosan oly kevésbé osztja meg az embereket, mint a vörösborok közül a Merlot. Úgy döntöttem, hogy köret nem is kell hozzá sok, hiszen ez az étel borral az igazi.

marharostelyos_620.jpg

Hozzávalók
- 60 dkg jóféle sütnivaló marhahús
- balzsamecet
- 1 palack Szent István Korona Merlot vörösbor (a recepthez 0,5 dl kell, de majd a szakács megissza a többit…)
- jó sok sonkahagyma
- tisztított vaj* (receptjét keresd a Marhasült receptjénél!)
- 5 dkg vaj
- szerecsendió
- só
- bors
- metélőhagyma
- 0,5 kg burgonya

bordoboz_merlot.jpg
1_small_7.jpg A marhahátszínt süssük körbe vajban és pihentessük (ez már ismerős lehet, ez egy régi, jól bevált módszer)! A megfőzött krumplit törjük össze vajjal, szerecsendióval, sóval, és ha úri kedvünk úgy tartja, akár füstölt ömlesztett sajttal! Miközben ezt megtettük, a husink már kipihente magát, úgyhogy fel is szeletelhetjük az általunk preferált vastagságra, ami az én esetemben kb. két ujjnyi volt! 
2_small_7.jpg Az így felszeletelt, csodaszép húsunk egyik oldalát süssük három, a másikat másfél percig! Ha kitálaltuk a húsokat, a megmaradt vajba szórjuk bele a hagymát, öntsünk bele egy kis vörösbort és balzsamecetet - éppen csak annyit, hogy szaftos legyen -, majd pároljuk még néhány percig! Sózzuk, borsozzuk, (egy csipet cukrot is elbír), majd öntsük nyakon vele a kitálalt húsokat! A burgonyapürére szórhatunk kevés finomra vágott snidlinget.

Tipp
Én botmixerrel szeretem a burgonyapürét megtörni, mert nagyon habos lesz tőle, és azt is szeretem, ha marad benne egy-két krumpli darabka, így a tálaláskor egy evőkanálról lecsorgatva, guszta halmokat tudunk belőle készíteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása