Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rajongok a mellekért… feltéve, hogy az nem csirke- vagy pulykamell, hogy a natúrt ne is említsem! Sajnos a sógornőm imádja a csirke- és pulykamellet, ezért kénytelen voltam kompromisszumot kötni, hiszen nincs az a száraz hús, amit jó sok szaftos…
Következő kísérletemhez szándékosan választottam egy alap marhapörkölt receptet, amelyet mindenki a saját ízléséhez formálhat. Bizony, hiszen én nem vagyok az a vaskalapos, aki hangosan felszisszen, ha valaki nem a nagymamája által 50 éve főzött – általa eredetinek vélt –…
Sajnos nagyon kevés gyümölcsöt fogyasztunk, éppen ezért, ha tehetem, desszertnek próbálok a gyümölcsökkel játszani. Arról nem is beszélve, hogy ezek a finomságok nagyon gyorsan elkészíthetőek. Íme, egy recept, amivel még a barátnőmet is rá tudtam venni, hogy gyümölcsöt…
Ezt a receptet az ihlette, hogy engem is elragadott a láz, hogy szuvidoljak (már amennyire ez otthon megoldható). Arról mindenesetre azonnal meg tudtam magam győzni, hogy szükségem van egy vákuumcsomagoló gépre. És, hogy ezt mi mindenre tudjuk használni, - azon kívül, hogy a…
Egyik vegetáriánus barátom, aki nem tudott főzni, egy dolgot kötött ki számomra: csak ne tofuból legyen! Megpróbáltam valami olyat készíteni, ami nemcsak neki okoz örömet, hanem esetleg még nekem is, aki köztudottan nagy húsevő hírében áll. Ehhez az ételhez nagy segítségemre…
Más néven kenyérlángos, avagy a felturbózott tejfölös kenyér… Nem egyszer előfordult már velem, hogy a barátaim határozottan kijelentették, nem szeretnék, ha egész nap sütnék-főznék, hiszen ők csak egy zsíros kenyeret szeretnének enni, lilahagymával. Persze, ha ehelyett…
Ezt az ételt viszonylag ritkán tudjuk elkészíteni, hiszen kell hozzá egy jóbarát, aki meglehetősen sokat tartózkodik vadnyulak közelében, no meg egy jó adag szerencse, és biztos kéz is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a biztos kéz az elejtés után az én hónom alá csapja…
A rizsropogós nem régi „találmány”. Miközben azon töprengtem, hogyan lehetne megmelegíteni (az egyébként hidegen is isteni) tejberizst, kitaláltam, hogy mi lenne, ha beleforgatnám egy laza kis panírba és ropogósra sütném. Innen aztán egyenes út vezetett ahhoz, hogy ezt egy…
Első hosszú stoppolásom alkalmával, (amelynek célja Spanyolország déli tengerpartja volt) átutazóban San Remo-n, az éhségtől elnyűtten leballagtam a tengerpartra. Egy ottani kis étteremben fogyasztottam el életem első tenger gyümölcsei spagettijét, ami ott speciel a kis…
A jó rizottó, mint tudjuk „borban születik és borban hal meg”. Ez az idézet – bárki is mondta – mindig is tetszett nekem, és van már vagy tíz éve, hogy egyszer nekiduráltam magam, hogy a végére járok a rizottó legendának, rászánom az időt és lépésről lépésre…
Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.
Tudj meg többet a borokról!
Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!