Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Sajttal töltött alma

2012.12.21

Egy barátomnál láttam először és azonnal beleszerettem. Természetesen nem kell ragaszkodnunk a pontos összetevőkhöz (ahogyan egyébként a többi receptnél sem). Gyakorlatilag mindent beleszórhatunk, ami a hűtőnkben található, de persze azért passzol a borhoz. Jól illenek bele a sajtok, paradicsom, bazsalikom, jégsaláta, madárbegy saláta, de szórhatunk rá diót, mogyorót, és akár mandulát is. A lényeg, hogy praktikus, mutatós, gyors, és nagyon-nagyon finom fogás.

toltott_alma_620.jpg

Hozzávalók
- 4 db zöld alma
- 25 dkg sajt (kék sajt, ementáli és bármi, amit szeretünk)
- rukkola saláta
- néhány szál snidling
- 1 dl joghurt
- 0,5 dl Szent István Korona Juhfark fehérbor
- fél citrom
- szerecsendió
- só
- bors

bordoboz_juhfark.jpg
2_small_6.jpg A megmosott almát vájjuk ki úgy, hogy nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala! Dörzsöljük be a belsejét citromlével, hogy ne barnuljon be! A sajtokat kockázzuk fel, adjuk hozzá a rukkola salátát és a finomra vágott snidlinget, majd töltsük meg velük az almát!
3_small_6.jpg Ízlés szerint keverjük ki a joghurtot sóval, borssal, szerecsendióval, valamint a fehérborral, végül pedig halmozzuk rá a sajtra! Lehűtve, hidegen tálaljuk, díszíthetjük koktélparadicsomokkal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása