Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Meztelen túrógombóc rozés gyümölcsökkel

2012.12.18

Imádom a túrógombócot, de azt történt velem, hogy elfelejtettem prézlibe forgatni, úgyhogy csak elraktam „meztelenül” őket a hűtőbe. Aztán másnap, amikor megkívántam a „meztelen testüket”, rájöttem, hogy fel kéne dobni egy kicsit a partit. Abban biztos voltam, hogy meg kellene tölteni valami friss, ropogós dologgal. Elindult tehát az újabb kísérletezgetés és mivel a gondolkodás sokkal jobban megy, ha közben felpattintok egy üveg rozét, így elég hamar megszületett a gyümölcsös tál ötlete.

meztelen_turogomboc_620x420.jpg

Hozzávalók
- 500 gr félzsíros túró
- 3 tojás
- 3 ek. búzadara
- 3 ek. liszt
- 2 ek. cukor
- csipet só
- finom, ropogós müzli


A rozés gyümölcshöz
- 2 narancs
- 2 alma
- 2 banán
- 1 körte
- 2 ek. méz
- 1,5 dl Szt. István Cabernet Sauvignon rozébor

bordoboz_cabernet_rose.jpg

 

small_3.jpg A túrót beletesszük egy keverőtálba. A tojásokat szétválasszuk és a fehérjét kemény habbá verjük fel. A tojássárgáját, a búzadarát, a lisztet és a cukrot összekeverjük, vagy kézzel összegyúrjuk lágy masszává. Ne legyen nagyon kemény a massza, mert akkor nagyon fojtós lesz!
small_2_1.jpg Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet pici sóval és egy csepp olajjal! Amikor már lobog a víz, két evőkanál segítségével formáljunk sima gombócokat és azonnal tegyük a lobogó vízbe! Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére.
small_1.jpg

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk, illetve a banánt karikákra vágjuk. Egy serpenyőben habosítsunk fel 2 kanál mézet! Szórjuk rá először a keményebb húsú gyümölcsöket (tehát a banánt hagyjuk a legvégére)! Öntsük fel a borral, pároljuk néhány percet, de nem kell, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak! Végül, amikor az almakockáink szép rozé színűek, beledobhatjuk a banánt is, egyet forgatunk rajta és el is készült.
Tálaláskor a gombócokat öntsük nyakon a gyümölccsel és morzsoljunk rá friss, ropogós müzlit!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása