Imádom a túrógombócot, de azt történt velem, hogy elfelejtettem prézlibe forgatni, úgyhogy csak elraktam „meztelenül” őket a hűtőbe. Aztán másnap, amikor megkívántam a „meztelen testüket”, rájöttem, hogy fel kéne dobni egy kicsit a partit. Abban biztos voltam, hogy meg kellene tölteni valami friss, ropogós dologgal. Elindult tehát az újabb kísérletezgetés és mivel a gondolkodás sokkal jobban megy, ha közben felpattintok egy üveg rozét, így elég hamar megszületett a gyümölcsös tál ötlete.
Hozzávalók A rozés gyümölcshöz |
A túrót beletesszük egy keverőtálba. A tojásokat szétválasszuk és a fehérjét kemény habbá verjük fel. A tojássárgáját, a búzadarát, a lisztet és a cukrot összekeverjük, vagy kézzel összegyúrjuk lágy masszává. Ne legyen nagyon kemény a massza, mert akkor nagyon fojtós lesz! | |
Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet pici sóval és egy csepp olajjal! Amikor már lobog a víz, két evőkanál segítségével formáljunk sima gombócokat és azonnal tegyük a lobogó vízbe! Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. | |
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk, illetve a banánt karikákra vágjuk. Egy serpenyőben habosítsunk fel 2 kanál mézet! Szórjuk rá először a keményebb húsú gyümölcsöket (tehát a banánt hagyjuk a legvégére)! Öntsük fel a borral, pároljuk néhány percet, de nem kell, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak! Végül, amikor az almakockáink szép rozé színűek, beledobhatjuk a banánt is, egyet forgatunk rajta és el is készült. |