Kivel nem fordult még elő, hogy sütés közben (előtt, után) darabokra esett a díszes vacsorának szánt hal?! Ez néhány fagyasztott halra sajnos kifejezetten jellemző (pl. tőkehal). Előfordul, hogy már a kiolvasztásnál látni, hogy "ez bizony nem fog sikerülni". Egy ilyen alkalommal kellett valahogy megmentenem a "mundér becsületét", így született meg ez az előétel. Azóta már nem aggaszt, ha véletlenül olyan hal kerül elém, amiről azonnal látszik, hogy a sütésnél darabokra esik.
Hozzávalók Az öntethez |
Kevés libazsíron fonnyasszuk meg a karikára vágott hagymát! Ezután dobjuk rá a megtisztított, hámozott és felkockázott almákat, majd öntsük fel a fehérborral! | |
Nem szükséges fedő alatt párolni, mert akkor jó, ha az alma még harapható (valójában mire elpárolódik a bor, az alma is pont jó lesz). Egy csipet sóval fűszerezhetjük, de ne vigyük túlzásba! Az öntethez nincs más dolgunk, minthogy az apróra vágott petrezselymet nyakon öntjük az olívaolajjal, és ha szeretjük, belenyomunk egy gerezd fokhagymát. |
|
Tálalógyűrűvel szeretem tálalni, mert így mutatósabb. Alulra kerül a hagymás alma, aztán ráhalmozom a hal darabkáit, majd meglocsolom az öntettel. |
Tipp: Amennyiben nincs otthon tálalógyűrűnk, akkor csak vágjunk le egy 6-7 centis karikát egy 0,5 literes műanyag üdítős flakonból és már tálalhatunk is! Az öntetet érdemes akár előzőnap elkészíteni, hiszen ha érik pár órát a hűtőben, attól csak még finomabb lesz!