Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Sült hal borban párolt almával és sülthagymával

2012.12.20

Kivel nem fordult még elő, hogy sütés közben (előtt, után) darabokra esett a díszes vacsorának szánt hal?! Ez néhány fagyasztott halra sajnos kifejezetten jellemző (pl. tőkehal). Előfordul, hogy már a kiolvasztásnál látni, hogy "ez bizony nem fog sikerülni". Egy ilyen alkalommal kellett valahogy megmentenem a "mundér becsületét", így született meg ez az előétel. Azóta már nem aggaszt, ha véletlenül olyan hal kerül elém, amiről azonnal látszik, hogy a sütésnél darabokra esik.

hal-2_620x420.jpg

Hozzávalók
- 3-4 db alma
- 2 fej vöröshagyma
- egy evőkanál libazsír (szerintem ez a legjobb, de ha
valaki retteg tőle, akkor kiválthatja olívaolajjal)
- 1dl Szent István Korona Juhfark fehérbor
- elrontott vagy megmaradt sült hal (csak arra figyeljünk, hogy ne legyen szálkás!)


Az öntethez
- 1 dl olívaolaj
- egy csokor friss petrezselyem
- só
- egy gerezd fokhagyma (ha nem volt túl fűszeres a hal)

bordoboz_juhfark.jpg
fázis-2_small.jpg Kevés libazsíron fonnyasszuk meg a karikára vágott hagymát! Ezután dobjuk rá a megtisztított, hámozott és felkockázott almákat, majd öntsük fel a fehérborral!
fázis-3_small_1.jpg Nem szükséges fedő alatt párolni, mert akkor jó, ha az alma még harapható (valójában mire elpárolódik a bor, az alma is pont jó lesz). Egy csipet sóval fűszerezhetjük, de ne vigyük túlzásba!
Az öntethez nincs más dolgunk, minthogy az apróra vágott petrezselymet nyakon öntjük az olívaolajjal, és ha szeretjük, belenyomunk egy gerezd fokhagymát.
fazis_small.jpg Tálalógyűrűvel szeretem tálalni, mert így mutatósabb. Alulra kerül a hagymás alma, aztán ráhalmozom a hal darabkáit, majd meglocsolom az öntettel.

Tipp: Amennyiben nincs otthon tálalógyűrűnk, akkor csak vágjunk le egy 6-7 centis karikát egy 0,5 literes műanyag üdítős flakonból és már tálalhatunk is! Az öntetet érdemes akár előzőnap elkészíteni, hiszen ha érik pár órát a hűtőben, attól csak még finomabb lesz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása