Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Katalán kenyér tejszínes-sonkás spenóttal

2012.12.19

Az első étel, amit egy Spanyolországba utazó kipróbál, az a katalán kenyér és a spenótos sonka. Nem csoda, hiszen egy csodálatos és verhetetlen páros! Ha valakinek eddig ez kimaradt volna, annak most itt a lehetőség egy kis kalandozásra. A spanyolok nem az isteni fehérboraikról híresek, ezért mindig boldogsággal tölt el, amikor egy jó magyar fehérbort löttyinthetek a párolódó spenótra, miközben mosolyogva nézem a konyhák, a hagyományok és az ízek keveredését.

Katalan_kenyer_620x420.jpg

Katalán kenyér hozzávalók
- 1 hosszú baguette
- 3-4 db nagyobb paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- szeletelt serrano sonka (ahány kenyeret készítünk,
annyi szelet legyen)

- olívaolaj
- só

Sonkás spenót hozzávalók
- 1 zacskó (400 gr) mirelit leveles spenót vagy friss spenót
- 1,5 – 2 dl tejszín
- 1,5 dl Szent István Korona Sauvignon Blanc fehérbor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só

bordoboz_sauvignon_blanc.jpg
kenyer2_small.jpg

A baugette-t hosszában félbe-, aztán két vagy három részre felvágjuk, attól függ, mekkora a bagettünk. Így hat fél baguette-t kapunk, de a lényeg, hogy akkora darabok legyenek, mint a sonkaszeleteink.
A paradicsomokat felkockázzuk, beledobjuk egy üvegedénybe, rányomjuk a fokhagymát és nagyjából 1-2 dl olívaolajat.

kenyer4_small.jpg

Kézi botmixerrel összeturmixoljuk, a kenyerekre kenjük, majd ráfektetjük a sonkákat. Ezután egy csepp olívaolajon melegíteni kezdjük először a baguette alját, majd 1 perc elteltével átforgatjuk a sonkás felére, négyig számolunk és a spenóttal együtt fogyasszuk.

spenot4_small.jpg A spenótot (ha mirelitből készítjük, akkor előtte olvasszuk ki) kevés olívaolajon megmelegítjük, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, felöntjük a finom fehérborral és ízlés szerint sózzuk. 
spenot5_small.jpg Beleszórjuk a csíkokra vágott sonkaszeleteket, néhány percig pároljuk, majd felöntjük tejszínnel, összeforgatjuk, forralunk rajta egyet és már tálalhatunk is. Tálaláskor, ízlés szerint megszórhatjuk pár szelet chili paprikával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása