Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Sertéskorkölt lapockából

2012.12.15

Már alig vártam, hogy közzétehessem ezt a receptet, amelyhez hasonlók hallatán rendszerint az összes vaskalapos szakács felszisszen. Ezért sem neveztem pörköltnek, mert már annyiszor szaladtam neki röghöz kötött szakácsoknak, akik váltig állítják, hogy mi is a pörkölt valójában, hogy jobbnak láttam, ha teljesen más nevet adok ennek az ételnek. Csak csendben jegyzem meg, hogy egyetértek azzal, hogy egy wellington bélszín az tényleg wellington bélszín legyen, de egy olyan étel, mint a pörkölt – amelynek ahány ház alapon nagyjából 2432 mutációját ismerjük – egyáltalán nincsen kőbe vésve. Így, azt javaslom, hogy aki nem szereti a változásokat, az „lapozzon” egy másik recepthez! Aki viszont szereti, tartson velem az egyik legnagyobb borkísérletemben, ugyanis nekem ehhez a borhoz valamiért nagyon bejött a koriander!

serteskorkolt_620x420.jpg

Hozzávalók
- 80 dkg sertéslapocka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg sertészsír
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- koriandermag
- 1 kk. barnacukor
- só
- Szent István Korona Merlot vörösbor
- petrezselyem

bordoboz_merlot.jpg
1_small_5.jpg Mossuk meg és kockázzuk fel a húst! Közben egy lábosban dinszteljük meg a szintén felkockázott vöröshagymát! Amikor a hagyma kezd üvegesedni, akkor (és most figyeljenek!) öntünk bele 0,5 dl vörösbort és rádobunk egy mokkáskanál barnacukrot. 
2_small_4.jpg Ezt egy darabig pároljuk, ezután jöhet bele a husi, amire rászórjuk a frissen őrölt koriandert. A tűzről félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát, amit miután összeforgattunk a hússal, öntsük fel 1,5 dl vízzel és így toljuk vissza a tűzre! Forralunk rajta egyet és, ha minden igaz, akkor a paprikától és a hagymától egy jó sűrű alapot kapunk. 
3_small_3.jpg Innentől aztán ki-ki saját belátása szerint öntse fel fele bor, fele vízzel, sőt fűszerezheti is még egy kis borssal, sóval és babérlevéllel is (hiszen ez nem pörkölt…). Nincs is más dolgunk, minthogy megvárjuk, hogy a hús megpuhuljon, és már tálalhatjuk is. Szerintem nokedlivel és tejfölös uborkasalátával isteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása