Gyermekkoromban sosem ettem meg a nyulat, - bár édesapámnak voltak nyulai - én mindig túl aranyos állatnak tartottam ahhoz, hogy fogyasztható étel készüljön belőle. Apám gyakran kérdezte: „Akkor sem ennéd meg, ha „pirosaranyos” lenne?” Ma ez már nem jelent gondot számomra, de közben rájöttem, hogy a Piros aranynál vannak sokkal jobb módszerek arra, hogyan készítsünk el egy nyulat.
Hozzávalók A zöldség alapléhez:
|
Tegyük be a burgonyát és a tököt a sütőbe kb. 40 percre, közben pedig készítsük el a zöldséges alaplevet! | |
Olvasszuk meg a vajat, amelyen pirítsuk körbe a kifilézett nyúlcombokat (nem baj, ha itt-ott egy kicsit jobban odapirul). Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a zöldborsot, a szeletelt zellerszárat és a karikára vágott chilit, majd öntsük fel a 1,5-2 dl fehérborral! Fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul. | |
A körethez a megsütött burgonyát és sütőtököt hámozzuk meg, majd turmixoljuk össze az alaplében főtt zöldségekkel (ha túl sűrű, akkor lazíthatunk rajta egy kevés alaplével)! |
Tipp:
A leszűrt, és kihűtött alaplevünket fagyasszuk le egy műanyag dobozkában, így ha legközelebb olyan receptet látunk, ahol azt írják, alaplé, akkor öntelt mosollyal és egy elegáns mozdulattal vehetjük elő a mélyhűtőből. Kiolvasztás után máris használható, például a korábban megosztott rizottó elkészítésénél.