Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Szaftos nyúlcomb tökpürével

2012.12.16

Gyermekkoromban sosem ettem meg a nyulat, - bár édesapámnak voltak nyulai - én mindig túl aranyos állatnak tartottam ahhoz, hogy fogyasztható étel készüljön belőle. Apám gyakran kérdezte: „Akkor sem ennéd meg, ha „pirosaranyos” lenne?” Ma ez már nem jelent gondot számomra, de közben rájöttem, hogy a Piros aranynál vannak sokkal jobb módszerek arra, hogyan készítsünk el egy nyulat.

nyuszi-borral_620x420.jpg

Hozzávalók
- 4 filézett nyúlcomb
- 600 gr sütőtök
- 3-4 db burgonya
- 2 db zellerszár
- zöldség alaplé
- 2 ek üveges zöldbors
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 1 chili paprika
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl Szent István Korona Irsai Olivér fehérbor
- só


A zöldség alapléhez:
- fél zellergumó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- esetleg a nyúl csontja

 

bordoboz_irsaioliver.jpg
Pure1_small.jpg Tegyük be a burgonyát és a tököt a sütőbe kb. 40 percre, közben pedig készítsük el a zöldséges alaplevet! 
Alapanyagok1_small_1.jpg Olvasszuk meg a vajat, amelyen pirítsuk körbe a kifilézett nyúlcombokat (nem baj, ha itt-ott egy kicsit jobban odapirul). Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a zöldborsot, a szeletelt zellerszárat és a karikára vágott chilit, majd öntsük fel a 1,5-2 dl fehérborral! Fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.
3_small_4.jpg A körethez a megsütött burgonyát és sütőtököt hámozzuk meg, majd turmixoljuk össze az alaplében főtt zöldségekkel (ha túl sűrű, akkor lazíthatunk rajta egy kevés alaplével)!

Tipp:
A leszűrt, és kihűtött alaplevünket fagyasszuk le egy műanyag dobozkában, így ha legközelebb olyan receptet látunk, ahol azt írják, alaplé, akkor öntelt mosollyal és egy elegáns mozdulattal vehetjük elő a mélyhűtőből. Kiolvasztás után máris használható, például a korábban megosztott rizottó elkészítésénél.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása