A rizsropogós nem régi „találmány”. Miközben azon töprengtem, hogyan lehetne megmelegíteni (az egyébként hidegen is isteni) tejberizst, kitaláltam, hogy mi lenne, ha beleforgatnám egy laza kis panírba és ropogósra sütném. Innen aztán egyenes út vezetett ahhoz, hogy ezt egy könnyű és gyümölcsös krémmel, vagy habbal szolgáljam fel.
Hozzávalók
A borhabhoz |
A rizsből, a tejből, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrű tejberizst készítünk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját. Kis hengereket formázunk a tejberizsből, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük. | |
A borhabhoz a hozzávalókat mixer segítségével habosra keverjük. | |
Tipp: Tálaláskor a borhabot kirakhatjuk kis tálkákba mártogatósnak, de úgy is finom, ha közvetlenül a rizsropogósra öntjük. |