Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Borhabos rizsropogós

2012.12.06

A rizsropogós nem régi „találmány”. Miközben azon töprengtem, hogyan lehetne megmelegíteni (az egyébként hidegen is isteni) tejberizst, kitaláltam, hogy mi lenne, ha beleforgatnám egy laza kis panírba és ropogósra sütném. Innen aztán egyenes út vezetett ahhoz, hogy ezt egy könnyű és gyümölcsös krémmel, vagy habbal szolgáljam fel.

rizs-borhab-2_620x420.jpg

Hozzávalók
- 100 gr kerekszemű rizs
- 3 – 3,5 dl tej
- 70 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- zsemlemorzsa

 

A borhabhoz
- 2 tojás
- 50 gr cukor
- 3 tk étkezési keményítő
- 2-2,5 dl Szent István Korona Irsai Olivér fehérbor
- fél citrom reszelt héja
- fél citrom leve

bordoboz_irsaioliver.jpg

2_350.jpg A rizsből, a tejből, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrű tejberizst készítünk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját. Kis hengereket formázunk a tejberizsből, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük.
5_350.jpg A borhabhoz a hozzávalókat mixer segítségével habosra keverjük.
Tipp:
Tálaláskor a borhabot kirakhatjuk kis tálkákba mártogatósnak, de úgy is finom, ha közvetlenül a rizsropogósra öntjük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása