Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Tenger gyümölcsei spagetti

2012.12.05

Első hosszú stoppolásom alkalmával, (amelynek célja Spanyolország déli tengerpartja volt) átutazóban San Remo-n, az éhségtől elnyűtten leballagtam a tengerpartra. Egy ottani kis étteremben fogyasztottam el életem első tenger gyümölcsei spagettijét, ami ott speciel a kis halászhajókról összegyűjtött maradékból készült. Akkor azt gondoltam, hogy csak azért ízlik annyira, mert az éhség erősen befolyásolja a józan ítélőképességemet, de egy év múlva visszatértem ugyanoda és rá kellett jönnöm, hogy ez az étel az egyik kedvencem lesz.

Tenger-gyümi_620x420.jpg

Hozzávalók

- 40 dkg spagetti tészta
- 1 csomag mirelit tenger gyümölcsei
- 2 ek olívaolaj
- 1-1,5 dl Szent István Korona Chardonnay fehérbor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 db koktélparadicsom
- fél narancs leve
- friss petrezselyem
- 1 db chili paprika (nem túl erős)
- só

bordoboz_chardonnay.jpg

 

Alapanyagok1_small.jpg A spagettit „fog alá valóra”, vagyis al dente-re főzzük, úgy, hogy a tészta vizébe sót és kb. 4 cl olajat teszünk, hogy ne ragadjon össze.
Közben egy wokban enyhén felhevítetjük az olívaolajat, amelyen üvegesre pároljuk az apróra kockázott vöröshagymát.
3_small_2.jpg Beleöntjük a kiolvasztott tenger gyümölcseit, felengedjük a száraz fehérborral és addig főzzük, amíg a bor leve nagyjából elfő. Ezután a vékony szeletekre vágott fokhagymát beleszórjuk, fél narancs levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a karikára vágott chilit.
8_small.jpg Ízlés szerint sózzuk, majd friss petrezselyemmel megszórjuk. Az elkészült spagettivel összeforgatjuk, beledobáljuk a félbevágott koktélparadicsomokat és összemelegítjük. A főzéshez használt száraz fehérborral tálaljuk.
5_small.jpg Tipp:
A tenger gyümölcseit, mint általában a tengeri herkentyűket ne pároljuk túl sokáig, mert egy idő után csak egyre keményebb lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása