Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Töki pompos

2012.12.08

Más néven kenyérlángos, avagy a felturbózott tejfölös kenyér… Nem egyszer előfordult már velem, hogy a barátaim határozottan kijelentették, nem szeretnék, ha egész nap sütnék-főznék, hiszen ők csak egy zsíros kenyeret szeretnének enni, lilahagymával. Persze, ha ehelyett meglepem őket egy jó szalonnás-tejfölös-lilahagymás kenyérlángossal, sosem fakadnak sírva. Arról nem is beszélve, hogy készült már nálam kenyérlángos fahéjas szilvával is…

tokipompos_620x420.jpg

Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
- 1 – 1,5 dl langyos víz
- 1 ek Szent István Korona Olaszrizling fehérbor


A feltéthez
- 450 gr tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg császárszalonna
- 3 nagyobb fej lilahagyma
- só

bordoboz_olaszrizling.jpg

1_small.jpg Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután a lisztet elkeverjük egy csipet sóval, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, beleöntjük a vizet és az olajat. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nagyjából 1 órán át letakarva kelesztjük. Ha megkelt, átrakjuk egy tepsibe, szétterítjük, széthúzzuk.
2_small_2.jpg A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymákat, egy kicsit megsózzuk és jól összekeverjük. A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a kockákra vágott császárszalonnát, és a karikákra vágott lilahagymát. Mehet a sütőbe vagy a kemencébe!
A sütőt előmelegítjük és nagyjából 20 percre berakjuk a tepsit.

Tipp: Ha kemencében sütjük, akkor a főételünk elkészülte után tegyük be, mivel ilyenkor kemencénk már elérte az ideális hőfokot. Addig sütjük, amíg a tetején a feltét szépen megpirul.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása