Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Sokhagymás pulykacsíkok rizzsel

2012.12.13

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rajongok a mellekért… feltéve, hogy az nem csirke- vagy pulykamell, hogy a natúrt ne is említsem! Sajnos a sógornőm imádja a csirke- és pulykamellet, ezért kénytelen voltam kompromisszumot kötni, hiszen nincs az a száraz hús, amit jó sok szaftos hagymával és némi osztrigaszósszal ne lehetne feldobni.

sokhagymás-620x420.jpg

Hozzávalók:
• fél üveg gyöngyhagyma
• 40 dkg pulykahús csíkokra vágva
• egy marék metélőhagyma
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 közepes szál sárgarépa
• 2 ek. osztrigaszósz
• Szent István Korona Cabernet Sauvignon rozébor

bordoboz_cabernet_rose.jpg
2_small_3.jpg Kevés zsíron pirítsuk le a karikára vágott vöröshagymát! Ha már barnul, akkor dobjuk rá a felcsíkozott pulykamellet, majd fehéredésig pirítsuk őket körbe!
6_small_1.jpg Locsoljuk meg kevés osztrigaszósszal, majd jöhet rá a gyöngyhagyma és a karikára vágott sárgarépa! Miután mindezeket beleraktuk, öntsük fel 1 – 1,5 dl rozé borral és fedő alatt pároljuk puhára a húst! Ha a hús már megpuhult, vegyük le a fedőt, dobjuk bele a vékonyra szeletelt fokhagymát és főzzük el a levét, amíg nem kapunk egy sűrűbb szaftot!
4_small_3.jpg Tálalás előtt – a még meleg – raguba szórjuk bele az apróra vágott metélőhagymát. Összekeverhetjük a főtt rizzsel, de akár a tetejére is halmozhatjuk.

Tipp:
Osztrigaszósz helyett használhatunk halszószt is, ám ha sokat főzünk, akkor érdemes beruháznunk egy palack osztrigaszószba, ugyanis nagyon feldobhatjuk vele a csirkés ételeket. Egyébként nem drága és a legtöbb hipermarketben kapható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása