Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rajongok a mellekért… feltéve, hogy az nem csirke- vagy pulykamell, hogy a natúrt ne is említsem! Sajnos a sógornőm imádja a csirke- és pulykamellet, ezért kénytelen voltam kompromisszumot kötni, hiszen nincs az a száraz hús, amit jó sok szaftos hagymával és némi osztrigaszósszal ne lehetne feldobni.
Hozzávalók: |
Kevés zsíron pirítsuk le a karikára vágott vöröshagymát! Ha már barnul, akkor dobjuk rá a felcsíkozott pulykamellet, majd fehéredésig pirítsuk őket körbe! | |
Locsoljuk meg kevés osztrigaszósszal, majd jöhet rá a gyöngyhagyma és a karikára vágott sárgarépa! Miután mindezeket beleraktuk, öntsük fel 1 – 1,5 dl rozé borral és fedő alatt pároljuk puhára a húst! Ha a hús már megpuhult, vegyük le a fedőt, dobjuk bele a vékonyra szeletelt fokhagymát és főzzük el a levét, amíg nem kapunk egy sűrűbb szaftot! | |
Tálalás előtt – a még meleg – raguba szórjuk bele az apróra vágott metélőhagymát. Összekeverhetjük a főtt rizzsel, de akár a tetejére is halmozhatjuk. |
Tipp:
Osztrigaszósz helyett használhatunk halszószt is, ám ha sokat főzünk, akkor érdemes beruháznunk egy palack osztrigaszószba, ugyanis nagyon feldobhatjuk vele a csirkés ételeket. Egyébként nem drága és a legtöbb hipermarketben kapható.