Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Bográcsos vadnyúlragu

2012.12.07

Ezt az ételt viszonylag ritkán tudjuk elkészíteni, hiszen kell hozzá egy jóbarát, aki meglehetősen sokat tartózkodik vadnyulak közelében, no meg egy jó adag szerencse, és biztos kéz is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a biztos kéz az elejtés után az én hónom alá csapja ezt a gyönyörű és finom húsú jószágot. Nemrégiben apósom hozott egyet, mivel saját bevallása szerint ő sosem enne ebből. Miután elkészítettem ezt a receptet, nem telt bele sok idő, hogy egy újabb vadnyúllal jelenjen meg, amiből természetesen – ugyanúgy, mint az első alkalommal – a száját nyalogatva, háromszor szedett.

vadnyulragu_620x420.jpg

Hozzávalók
- 1 egész vadnyúl (de lőhetünk házira is…)
- 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 palack Szent István Korona Juhfark fehérbor
- 2-3 szál sárgarépa
- 20-30 dkg gomba
- 2-3 egész babérlevél
- 10-12 szem borókabogyó
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 1-2 kanál liszt
- 3-4 szál újhagyma
- só
- frissen őrölt bors és koriandermag
bordoboz_juhfark.jpg

bogrács_small_3.jpg Amíg a bográcsban üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát, addig vajban süssük körbe a feldarabolt nyulat! Az így megpirított nyulat berakjuk a bográcsba, a babérlevél és a frissen őrölt fűszerek társaságában, majd felöntjük fél palack borral és vízzel.Kényelembe helyezzük magunkat és a maradék fehérbor társaságában várjuk, hogy összefőjenek az ízek. Miután fedő alatt pároltuk 1 órát, hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a megmosott gombát.
small_2.jpg Amikor a hús már megpuhult, térjünk vissza a serpenyőnkhöz, amiben a nyulat megpirítottuk! A serpenyőben maradt, ízekkel (törzsanyagokkal) teli vajba szórjunk néhány kanál lisztet és szeljünk bele két-három szál újhagymát! A lisztet pirítsuk pár percig, aztán az egészet vigyük a bográcshoz, merjünk rá pár kanál levet, hogy ne csomósodjon be, majd öntsük vissza a bográcsba! Még néhány percig forraljuk, aztán már tálalhatunk is. Tésztával tálaltam, de a rizs is jó köret lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása