Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Sült zöldséges tészta

2012.12.09

Egyik vegetáriánus barátom, aki nem tudott főzni, egy dolgot kötött ki számomra: csak ne tofuból legyen! Megpróbáltam valami olyat készíteni, ami nemcsak neki okoz örömet, hanem esetleg még nekem is, aki köztudottan nagy húsevő hírében áll. Ehhez az ételhez nagy segítségemre volt a gomba, és bármilyen furcsa, a hirtelen pirított kápia paprika.

zöldséges-tészta_620x420.jpg

Hozzávalók
- 40 dkg spagetti tészta
- 2-3 db nagyobb sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1-1,5 dl Szent István Korona Olaszrizling fehérbor
- kb. 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 db koktélparadicsom
- 1 marék dió
- 2-3 db kápia paprika
- oreganó
- bazsalikom
- petrezselyem
- só

bordoboz_olaszrizling.jpg
Alapanyagok2_small.jpg

A spagettit sós, kicsit olajos vízben al dente-re főzzük.
A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a sárgarépából pedig hosszú „spirálcsíkokat” készítünk. Ha nincs otthon erre alkalmas „kütyünk”, akkor bármilyen hámozó segítségével, hosszú szeletekre vágjuk, amit késsel felcsíkozunk.

1_small_1.jpg A felhevített vajban először a csíkokra vágott kápia paprikát kezdjük el pirítani, majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és ha már a hagyma is megpirult, akkor jöhet rá a sárgarépa és a gomba.
4_small_1.jpg Enyhén sózzuk, majd felöntjük a száraz fehérborral és fedő alatt megpároljuk. Miután levettük a fedőt, vékony szeletekre vagy karikákra vágott fokhagymát dobunk rá, végül a késsel felaprított diót is rászórjuk. Felaprított friss oreganóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük, átforgatjuk a tésztával és már tálalhatjuk is.

6_small.jpg

Tipp:
Én úgy szeretem, ha a zöldségek nincsenek túlpárolva, csak éppen roppanósra, hogy ne veszítsék el teljesen az eredeti állagukat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása