Egyik vegetáriánus barátom, aki nem tudott főzni, egy dolgot kötött ki számomra: csak ne tofuból legyen! Megpróbáltam valami olyat készíteni, ami nemcsak neki okoz örömet, hanem esetleg még nekem is, aki köztudottan nagy húsevő hírében áll. Ehhez az ételhez nagy segítségemre volt a gomba, és bármilyen furcsa, a hirtelen pirított kápia paprika.
Hozzávalók |
A spagettit sós, kicsit olajos vízben al dente-re főzzük. |
|
A felhevített vajban először a csíkokra vágott kápia paprikát kezdjük el pirítani, majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és ha már a hagyma is megpirult, akkor jöhet rá a sárgarépa és a gomba. | |
Enyhén sózzuk, majd felöntjük a száraz fehérborral és fedő alatt megpároljuk. Miután levettük a fedőt, vékony szeletekre vagy karikákra vágott fokhagymát dobunk rá, végül a késsel felaprított diót is rászórjuk. Felaprított friss oreganóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük, átforgatjuk a tésztával és már tálalhatjuk is. | |
Tipp: |