A nagy csaló! Avagy egyszerű, könnyű és gyors, mégis elegáns. Ezt az ételt egy kezdő is könnyedén el tudja készíteni, ugyanakkor vajas tésztával tálalva igazi ünnepi fogás varázsolható belőle. Ez az a recept, amit először tanítottam meg a barátnőmnek, aki persze rögtön megijedt, hogy miért nem egy pörkölttel kezdünk, amire mosolyogva azt válaszoltam: Mert ez sokkal könnyebb.
Hozzávalók - 6 szelet sertéshús (sütni való karaj, de ezt a képen lapockából készítettem) - 40 dkg szeletelt bacon - 1 csokor újhagyma - 1 csokor friss zsályalevél - 10 dkg félzsíros sajt (lehet trappista is) - 2 dl Szent István Korona Olaszrizling fehérbor - pár szál kakukkfű - 5-6 gerezd fokhagyma - 2 szelet vaj |
A húsokat kiklopfoljuk lehetőleg hosszúkásra. Egymás mellé fektetjük, közepére helyezünk hosszában félbevágott újhagymát és ugyanígy hosszában félbevágott zsályaleveleket, majd ráreszeljük a sajtot. Ezután felgöngyöljük és spirálisan, teljes hosszában rátekerjük a bacon szeleteket. | |
Az így kapott henger alakú húsokat betesszük egy tepsibe, felöntjük a fehérborral, körbeszórjuk fokhagyma gerezdekkel és pár szál kakukkfűvel, valamint vajjal. Végül 180 fokos sütőben, letakarva, 45 perc alatt puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük. |