Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Göngyölt sertés vajas tésztával

2012.12.04

A nagy csaló! Avagy egyszerű, könnyű és gyors, mégis elegáns. Ezt az ételt egy kezdő is könnyedén el tudja készíteni, ugyanakkor vajas tésztával tálalva igazi ünnepi fogás varázsolható belőle. Ez az a recept, amit először tanítottam meg a barátnőmnek, aki persze rögtön megijedt, hogy miért nem egy pörkölttel kezdünk, amire mosolyogva azt válaszoltam: Mert ez sokkal könnyebb.

sertés-vajas-620x420(c).jpg

Hozzávalók
- 6 szelet sertéshús (sütni való karaj, de ezt a képen
lapockából készítettem)

- 40 dkg szeletelt bacon
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor friss zsályalevél
- 10 dkg félzsíros sajt (lehet trappista is)
- 2 dl Szent István Korona Olaszrizling fehérbor
- pár szál kakukkfű
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 szelet vaj
bordoboz_olaszrizling.jpg

2_small.jpg A húsokat kiklopfoljuk lehetőleg hosszúkásra. Egymás mellé fektetjük, közepére helyezünk hosszában félbevágott újhagymát és ugyanígy hosszában félbevágott zsályaleveleket, majd ráreszeljük a sajtot. Ezután felgöngyöljük és spirálisan, teljes hosszában rátekerjük a bacon szeleteket.
3_small.jpg Az így kapott henger alakú húsokat betesszük egy tepsibe, felöntjük a fehérborral, körbeszórjuk fokhagyma gerezdekkel és pár szál kakukkfűvel, valamint vajjal. Végül 180 fokos sütőben, letakarva, 45 perc alatt puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása