Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Borkísérletek

Kalandozások a borok és ételek világában Sági Szilárddal.

Lazac ropogós sonkával és brokkoli krémmel

2012.12.23

Elérkeztem borkísérleteim utolsó ételéhez, amely talán nem a legolcsóbb, de minden rááldozott forintot megér. Hivatalosan talán előételnek illene nevezni, de akár egy könnyű vacsora is lehet, és soha nem hagyott cserben engem bármilyen kényes gyomrú, messziről jött vendégem volt. Még olyanok is boldogan fogyasztották, akik előtte kijelentették, hogy nem esznek halat.  Most azt vizsgáltam, hogyan reagál a borra és kijelenthetem, hogy új barátság született.

lazc_620.jpg

Hozzávalók
- 40 dkg lazac
- 1 csomag serrano sonka
- durvára őrölt tarkabors
- só
- olívaolaj


A brokkoli krémhez
- 30 dkg brokkoli (lehet mirelit, ez gyakran sokkal jobb)
- 2-3 db burgonya
- fél zellergumó
- 1 szál sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Szent István Korona Cabernet Sauvignon rozébor

bordoboz_cabernet_rose.jpg
Alapanyagok_2_small.jpg A zöldségeket főzzük meg, majd pürésítsük le egy botmixer segítségével! 
8_small_1.jpg A pürét lazítsuk fel annyi rozéval, hogy picit hígabb krémet kapjunk, majd forraljuk addig, amíg az alkohol el nem párolog (ekkorra eléri pürénk a megfelelő állagot)! Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint!
1_small_8.jpg A képen látható módon (ahol a fogpiszkáló van) keressük meg a filében a szálkákat, amelyeket egy csipesszel könnyedén eltávolíthatunk! Ezután – ki hogy szereti – pikkelyezheti, vagy lebőrözheti a lazacot. 
4_small_4.jpg Szórjuk meg durvára őrölt tarkaborssal, majd ha a bőrt rajtahagytuk, akkor a bőrös felével kezdjük el sütni, mindegyik oldalt csak pár percig, mert nem jó, ha a lazac kiszárad! Miközben a lazac sül, egy másik serpenyőbe dobjunk bele annyi szelet – hajszálvékony – sonkát, ahány szelet lazacot sütünk! Már halmozhatjuk is a tányérra a brokkoli krémet, mellé a megpirított sonkákat, azokra pedig a lazacot (én ilyenkor szoktam megsózni a lazacot durva tengeri sóval).

Tipp
Ha elég gyorsak vagyunk, akkor még akár az ünnepi asztalra is felkerülhet ez az étel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borkísérletek

Borkísérletek - Sági Szilárd Sági Szilárd vagyok, jelenleg gasztrokalandor. Az idei adventet a boroknak szentelem és megosztom kedvenc ételeim receptjét. Remélem, hogy ezek az egyszerűen elkészíthető, nem drága, mégis finom ételek nemcsak az ünnepek előtt, hanem akár az ünnepi asztalon is olyannyira rabul ejtik majd sokak szívét, ahogyan korábban az enyémet.

Tudj meg többet a borokról!

Videósorozat borokról érthetően Sági Sziláddal és Laczkó Gábor borásszal!

Szent István Korona - A megkoronázott minőség

süti beállítások módosítása